onsdag den 8. juli 2015

Dilemma-kassen #1

Så er vi satme i gang med Dilemma-kassen, og hvor er det dejligt, at I vil være med! Jeg vil forsøge at gøre det til en ugentlig ting, men nu må vi lige se..
First of all: intet i det her dilemma er i mine øjne dumt eller i nærheden af noget, jeg ville grine af. Jeg synes, at din veninde er tarvelig og umoden, når hun griner af det. Har man mistanke om, at man er deprimeret - uanset hvor fjollet man selv synes, at årsagen er - så bør man tage det alvorligt.
Jeg vælger, at se lidt bort fra din ekskæreste, for man kan også blive deprimeret uden en desideret årsag. Af den sætning kan du jo nok allerede høre, at jeg giver dig ret i, at du muligvis er deprimeret. Du siger selv, at du kan nikkende genkendende til mange af kriterierne for depression og at du tænker på, hvorfor du overhovedet lever. Det fortæller mig, at du er sandsynligvis er deprimeret (uden at jeg vil gøre mig til herre over at stille en diagnose!!!).
"Normale" mennesker har op- og nedture, men nej, man bør ikke gå rundt og være ked af det i så lang tid. (Jeg bryder mig selvfølgelig ikke om at kalde det for "normale mennesker", du er jo også normal! Måske er du bare rendt ind i en sygdom, men det er der heldigvis råd for).
Jeg synes, at du skal tage den her test, hvis du ikke allerede har gjort det. Dernæst synes jeg, at du skal få en tid hos din læge og fortælle, hvordan du har det, at du tænker på, hvorfor du lever og resultatet af testen. Jeg er sikker på, at vedkommende kan hjælpe dig.
Du fortjener at være glad og have det bedre end du har det nu!

Hvad siger I andre?

2 kommentarer:

  1. Nu har jeg selv levet med en depression i 5 år, og mit råd vil være at komme til læge hurtigst muligt, det er bedre at komme af sted også finde ud af det er ingenting, end at gå for længe og være med af det - men lad for guds skyld være med at tage de test, de gør ikke noget godt for dig, på nær muligvis at gøre dig endnu mere deprimeret. Hvis det er tager lægen en med dig, hvis han / hun finder det nødvendigt
    Og god bedring :)

    SvarSlet
  2. Da jeg var deprimeret, hjalp det mig faktisk at tage sådan en test. Jeg gik nemlig rundt med sådan en følelse af, at jeg jo ingenting havde at være deprimeret over og at jeg sikkert bare overdrev det. Sådan en test hjalp mig til at indse, at jeg måske alligevel var deprimeret og var dermed første skridt mod at komme til lægen. Så for nogen hjælper det, og for andre ikke. Lægen er klart den bedste udvej :)

    SvarSlet