tirsdag den 2. september 2014

Bare et tal?


Jeg snakkede med en af mine allerbedste venner om den pige, som han ser i øjeblikket. Han ved ikke helt om det skal være noget; han synes, at der er en del ting, der taler imod, at de skulle passe sammen. En af tingene er antallet af mænd, som omtalte pige har været sammen med - især i løbet af det sidste års tid. Hun har haft en del one-night stands og det synes min ven ikke er fedt. Han siger, at det ville være noget andet, hvis hun havde haft 6-7 kærester i løbet af dette år, fremfor 6-7 one-nighters.
Personligt er jeg i tvivl om, hvad jeg skal mene.
På den ene side synes jeg, at man skal have lov til at gøre præcis som man vil (hvis det vel at mærke er lovligt, man passer på sig selv og man gør det med respekt og omtanke for andre).
På den anden side kan jeg bare godt følge hans tankegang om, at det skriger af usikkerhed/behov for opmærksom og at han ikke synes, at det er frækt, at hun har spredt benene det antal gange indenfor det sidste år. Jeg væmmes jo også lidt ved mig selv, når jeg i perioder af mit liv skider på, hvad andre tænker, og er sammen med de mænd, som jeg mere eller mindre impulsivt får lyst til.

I virkeligheden er min holding jo den første; gør hvad du vil, men når jeg alligevel føler mig beskidt, når jeg fører det ud i livet, må det jo være fordi samfundet, og nok i særdeleshed min omgangskreds farver mig med, at jeg BØR føle mig beskidt og billig. Så måske er mit eget tal ikke bare et tal. Måske møder jeg en fyr en dag, som også vil sætte det på minus-listen, hvis jeg fortæller ham, hvor mange jeg har været sammen med i alt (ikke indenfor det sidste år i mit tilfælde - for så ville han nok være pænt ligeglad, så dødt som det har været).

Pointen med det her indlæg, hvis der da er nogen, er vel, at jeg synes, at det er kamp-latterligt, at andre mennesker skal bestemme om ens tal er ok eller ej. Og at det ligefrem skal have en betydning, når man prøver at finde ud af, om noget kan lede til et forhold eller ej. Hvis man er forelsket, er man forelsket og hvis vedkommende, som man er forelsket i, har været sammen med en masse andre, men har det godt med det, så kan man da være ligeglad.. Man bør da i hvert fald forsøge at være ligeglad. Jeg havde en kæreste, der ikke var ligeglad og som til mit åbne ansigt kaldte mig billig, da han hørte mit tal. Jeg havde det som sådan ikke dårligt med mit tal inden denne udtalelse, på trods af et par ups'ere, men jeg skal love for, at jeg fik det dårligt med det bagefter. Derfor rådede jeg min ven til at droppe hende pigen, hvis det virkelig var noget, der var altoverskyggende for ham, men ellers så være ligeglad. Det er jo bare et tal og et højt tal er ikke lig med illoyalitet og utroskab.

9 kommentarer:

 1. Vel talt! Jeg tror personligt, det er det bedste, hvis man slet ikke har 'den samtale' med sin (potentielle) kæreste. Jeg synes aldrig rigtig, der kommet noget godt ud af det. Hans tal kan jo også godt føre til nogle uvelkomne tanker hos en selv. Lykkelig uvidenhed er vejen frem lige i den sag, vil jeg mene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fuldstændig enig! Af lige præcis samme grunde som du beskriver, har jeg heller ikke gjort det sidenhen :)

   Slet
  2. Jeg er bare SÅ enig!
   Man skal gøre hvad man selv føler for. Og så synes jeg kun det er ens bedste veninder der skal vide sådan et tal.
   Helt personligt så ved jeg ikke præcis hvad mit tal er og vil helst ikke tælle ;)

   Slet
 2. Jeg havde da klart været mere bekymret, hvis hun havde været kæreste med 6-7 mænd på et år! Så tager man da alt for let på forhold! Sex kan jo snildt bare være scratching an itch, men hvis man reelt hopper ind i et nyt forhold hveranden måned, så må der da næsten være noget galt, no?

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes, indeed!!! Jeg føler mig useriøs fordi jeg kun var sammen med min eks kæreste i 3 måneder.. Og det gik ok hurtigt efter min eks kæreste gennem 6 år var gået fra mig!

   Slet
  2. Også helt enig! Så havde jeg afgjort rådet min ven i en anden retning end hende! Jeg føler mig også DYBT useriøs og nærmest pinligt berørt over bliv-kærester-med-Mr.-Good-Guy-episoden - 6-7 kærester havde været helt hul i hovedet!

   Slet
 3. Af princip ville jeg aldrig fortælle min kæreste mit tal. Ikke fordi jeg har været sammen med et vildt højt antal når man tager antal år som seksuelt aktiv i betragtning, men jeg synes da det er super dårlig stil af fyren at spørger om det. Jeg er da også ligeglad med hvor mange kvinder en fyr har knaldet, når man er i et forhold så er der vel en fælles forståelse om monogami, og at man behandler hinanden med respekt, så så er det vel i bund og grund ligegyldigt hvad tallet er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Tallet burde ikke være en afgørende faktor. Ens tal er personligt, og så længe man selv har det godt med hvem man er, hvad (og hvem) man har gjort, så kan alt andet vel være ligemeget. Personligt er jeg ligeglad med om jeg er min kommende mands nummer 200, så længe jeg er den sidste.

   Slet
 4. Det er så vildt at der stadig kan være så meget ballade om at kvinder også har et sexliv udenfor forhold - ikke at jeg selv har et altså, lever jo nærmest i cølibat ;-) Jeg har altid tænkt at kvinder (og mænd) kan knalde alle dem de har lyst til, hvis de kan stå inde for det de laver og reelt har lyst. Folk må hjertens gerne være skanks for min skyld, jeg bliver måske lidt misundelig men synes det er helt ok. Desværre er der også bare mange, nok især kvinder der kaster sig i seng med nærmest alle dem der byder sig til fordi de har det dårlig med sig selv og håber at det på den måde bliver til mere (sådan nogle veninder har jeg ihvertfald haft) - dét synes jeg til gengæld er verdens dårligste idé.
  Hvis man har været single så er 6-7 partnere vel på et år vel på ingen måde voldsomt, ikke i min optik ihvertfald. Det er langt mere end jeg har kunne præstere - men igen er jeg jo også nærmest i cølibat ;-) 6-7 kærester på et år ville til gengæld være helt sindssygt imo ihvertfald.
  Måske det i virkeligheden er din ven der er usikker hvis han ikke kan tåle at hun ikke bare sidder derhjemme og venter på mr. Right?

  SvarSlet