onsdag den 15. juli 2015

Dilemma-kassen #2
Jeg synes ikke umiddelbart, at det er en dum idé. Du har jo gjort forarbejdet med at tjekke muligheder for barselsdagpenge, og er meldt ind i a-kasse og fagforening. Jeg tænker, at der sjældent er noget rigtig godt tidspunkt, at begynde at prøve og få børn; man er ofte enten i gang med uddannelse, jobsøgende eller i et nyt job, som man ikke helt synes, at man kan forlade, når man kun lige er blevet ansat.
Jeg vil sige go ahead. I ønsker jer et barn og du virker fornuftig og til at have gennemtænkt det, så hvorfor vente?
Hvis I først skal til at vente på, at du får et job (hvor du jo desværre kan blive valgt fra på at være kvinde uden børn med fast kæreste, fordi sandsynligheden for en snarlig barsel er stor) og dernæst på at du synes, at du kan "tillade" dig at gå på barsel overfor din nye arbejdsgiver, så kan der jo hurtigt komme til at gå lang tid.

Er I andre enige?

3 kommentarer:

  1. Ja! Der er aldrig et perfekt tidspunkt. Så go for it :) det er fantastisk at være forældre

    SvarSlet
  2. Ja helt enig :-)

    SvarSlet
  3. Man kan ikke kontrollere sig eller planlægge sig ud af hverken det ene eller det andet, job eller barn (men hvor ville det være lykkeligt om man kunne!), så jeg vil virkelig også kun råde dig til at give den hele armen med ynglen - som det allerede er sagt, så er der sjældent et perfekt øjeblik til det. Jeg stod lidt i samme situation som dig for nogle år siden, samme uddannelse og blev gravid et par måneder efter endt studium, men blev højest overraskende tilbudt to midlertidige stillinger da jeg var et par måneder henne, og takkede pænt ja til det ene. Jeg måtte jo så stoppe ca. halvvejs, men de vidste det på forhånd, og der var ingen sure miner! Så, det er svært at vide, hvad der rasler ned i turbanen - måske tager det et stykke tid at blive gravid og du når at finde et job i mellemtiden, måske er både job og baby der med det samme. Det er svært at vide sig sikker på noget som helst, men hvis I er sikre på, at I gerne vil have børn sammen, så er det helt sikkert det I skal. Held og lykke med det hele! /Maja

    SvarSlet